Технология за конструиране и подновяване на железопътни линии

Леки строителни машини

МАШИНА ЗА ПРОМЯНА НА ПОСОКАТА НА РЕЛСИТЕ PRM

PRM - машина за промяна на посоката на жп релсите има за цел да стабилира посоката на релсите при прави и извити жп линии. Машината разполага с два механизма за повдигане на релсите и всички движения се осъществяват посредством хидравличен компресивен цилиндър. Премахването на машината от релсите, се извършва по странична, втора релса до основната линия.

Машина за извиване на релси

Тази техника постига необходимата кривина при завой на релсовия път като полага релсата в кривина с минимален радиус от 150 м. Силата на изкривяване се налага посредством ел. предавка.

8 ШПИНДЕЛНА БОРМАШИНА ЗА ТРАВЕРСИ

Осемшпинделната машина за пробиване на траверси прави възможно пробиването на отвори от 16 до 19 в диаметър в дървените траверси за последващото укрепване на релсите чрез пластини и винтове. Силата на пробиване се постига чрез ел. задвижване.

Моторен повдигач на релси – MAMUT

Моторният повдигач на релси MAMUT е съоръжение, което работи хидравлично с две щанги и две повдигащи подпори. MAMUT е допълнителна машина към машините, които са констрирани за почистване на релсите и тези, които имат за цел да модифицират височината на релсите, чрез подмяната и реконструирането им. Машината е оборудвана със собствено задвижване.

Моторна завинтваща машина

Моторната завинтваща машина се използва за завинтването на винтовете на траверсите при сглобяването на релсовия път или за отвинтването на същите винтове от травесрите, при премахване на релсите.

Малък подемен кран RKJ 750p

Малкият подемен кран RKJ 750p служи за повдигане, транспортиране и подмяна на релси. Конструкцията е заварена от кръгли профили, тръби и метални пластини. Управлението на повдигането и спускането на такелажа се извършва посредством ръчен лост. Такелажът се поствавя в камионна рамка.

Ръчен мобилен междурелсов измервател

Ръчният мобилен междурелсов измервател е съоръжение на три колела, което измерва междурелсовото разстояние и ъгъла на наклона на релсата. Записващо устройство, измерващ уред и сигнализация са поставени на поддържаща тръба. Проверката на измерителните данни е оптична, звукова и графична.

ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР 6KW

6kW служи за производството на трифазен ток. Дизеловият генератор се състои от двигател, алтернатор и табло, които се съхраняват в защитна рамка , която позволява ръчното местене на целия агрегат.

ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР 60kW

Дизеловият генератор е поставен върху двуосова ходова част и се състои от двигател, алтернатор и табло. Целта на съоръжението е производството на електричество – за осветление, за захранване на еднофазови и трифазови прибори на места където електричество не е достъпно.

Обратно горе