ДВУПЪТНА МАШИНА IVECO EuroCargo DUO - 4x4

Двупътната машината IVECO EuroCargo DUO – 4x4 е предназначена за теглене и бутане на железопътни вагони. Машината може да се използва за дейности по поддръжката на или извънжелезопътни линии, ако необходимите надстройки (косачка за трева и храсти, кран, ремарке, пръскачка, работилница, контейнерно тяло и т.н.) са монтирани.

Предимството на тази двупътна машина е способността й да тегли товар до 1000 тона. Четири допълнителни въздушни резервоари са монтирани за тази цел. Като опция машината може да бъде оборудавана с автоматичен съединител (теглич) за по-лесно свързване на железопьтните вагони или брони, и т.н.

Двете жп шасита са едноосови и са разположени зад моста на камиона. Задвижвашата трансмисия се постига посредством гумите на камиона по време на движение по релсите. Може да бьде доставена камера за видеонаблюдение (CCTV) като част от оборудването на машината, както и светлинна система за работа в нощен режим. Всички операции на машината върху релсите се контролират по електронен път от кабината на водача. Машината може да се управлява с реверсна скоростна кутия и в двете посоки с една и съша скорост. Ако е необходимо, машината се предлага и с много бавно задвижване (от 180 м/ч).

Обратно горе