Двупътна машина UniRoller 4x4

Двупътната машина UniRoller 4x4 е универсално двупътно средство, което може да бъде оборудвано с различни надстройки - рампа, хидравличен товарен кран, пръскачка, мобилна работилница, като спасителна машина, работна платформа и др. Машината може да бъде оборудвана с рамка за бърза подмяна на надстройките, използваща стабилизатори. UniRoller 4x4 може да се нагоди бързо за работа на асфалтов път, както и на релси за работата по поддръжката на и извън железопътните линии, с различни надстройки с нисък сервизен и операционен разход.

Задвижващата трансмисия по време на движение по релси става чрез гумите посредством барабаните. Гумите не са в контакт с релсите.

Двете жп шасита са оборудвани с две колела и са монтирани зад осите на гумите. Машината може да бъде оборудвана със система за видеонаблюдение (CCTV) за безопасно управление на заден ход, както и жп светлини за работа през нощта. Всички операции по релсите се контролират по електронен път от кабината на водача или страните на машината. Реверсивна скоростна кутия дава възможност за движение с една и съща скорост и в двете посоки.


Обратно горе